Tilltugg till nyårschampagnen.
Otaliga är de champagnekorkar som mer eller mindre ljudligt kommer att lämna fritt spelrum för dyrbara bubblor det kommande veckoslutet.
Champagne är en fantastisk dryck som gör sig utmärkt utan sällskap men om du njuter den som ett avstamp för nyårsaftonens vidare festligheter kan det vara gott med någonting till. Enklast är kanske potatischips av god kvalitet som dock bara bör vara lätt smaksatta med salt. Har man möjlighet är givetvis ostron och löjrom lyxiga champagnekompisar men det finns fler.
Anklever i paté- eller mousseform bredd på crostinis är löjligt gott liksom lätthalstrad tonfiskfilé. Skär tonfisken i ca tre cm tjocka "stavar". Hetta upp en stekpanna rejält, salta och peppra och stek ca 10 sekunder per sida. Låt svalna, skiva ganska tunt (5-10 mm). Vad du än gör – stek inte för länge!. Tonfisken ska vara rå i mitten, genomstekt blir den bara torr och smaklös.
Njut!
Gott nytt år!